Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ισοκράτης(;)


Πρώτη είδηση:

Έσκαψαν... όρυγμα στη Λεωφόρο Λαυρίου

Στα χαρακώματα για τον ΧΥΤΑ βρίσκονται οι κάτοικοι της Κερατέας, και αυτό δεν αποτελεί πλέον σχήμα λόγου, καθώς τα ξημερώματα άγνωστοι έσκαψαν... ορύγματα βάθους τουλάχιστον 1,5 μέτρου στη Λεωφόρο Λαυρίου!
Στη λεωφόρο Λαυρίου αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες εισαγγελέας.

Η Λεωφόρος έκλεισε από το 39ο χιλιόμετρο ώς το 54ο χιλιόμετρο, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, καθώς η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη είσοδος της Κερατέας είναι πλέον κλειστές.

Δεύτερη είδηση:
Κερατέα: Επίθεση με μολότοφ σε σπίτια αστυνομικών
 
Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε ζεύγος αστυνομικών στο σπίτι τους στην Κερατέα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 43 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι των αστυνομικών, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίση, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τρία οχήματα. Τα δύο από ατα οχήματα ανήκουν στο ζευγάρι, ενώ το τρίτο σε φιλικό τους πρόσωπο.

Την ώρα της επίθεσης εντός της οικίας βρίσκονταν το ζεύγος των αστυνομικών και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, ο άντρας, ο οποίος είναι αστυνόμος Α', υπηρετεί ως διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος των Γλυκών Νερών, ενώ η σύζυγός του, η οποία είναι αρχιφύλακας, δουλεύει στο Τμήμα διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος της Κερατέας. Στο σπίτι αυτό η οικογένεια διαμένει από το 1994.

Τρίτη είδηση:  
Απόπειρα επίθεσης κατά του νομπελίστα Τζέιμς Ουότσον στην Πάτρα

Κουκουλοφόρος που εισέβαλε την Πέμπτη στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μαζί με ομάδα νεαρών, αποπειράθηκε να χτυπήσει με κοντάρι τον προσκεκλημένο ομιλητή Τζέιμς Ουότσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε τη δομή του DNA το 1953.
Το νεαρό εμπόδισαν δύο καθηγητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στο επεισόδιο.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων τελικά αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ ο Δρ Ουότσον φέρεται να είναι καλά στην υγεία του.
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ακόμη κι'αν ο Ισοκράτης ποτέ δεν είπε το παρακάτω το γνωμικό, αυτό δεν το κάνει λιγότερο επίκαιρο και σπαρακτικά συγκλονιστικό στην ακρίβεια με την οποία περιγράφει την κατάσταση αποσύνθεσης που επικρατεί στη χώρα μας:

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».


2 σχόλια: