Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Τζόγος


Από την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος:
Οι Καυτοί Διάλογοι για τον Τζόγο: "Να νομιμοποιήσουμε και την πορνεία και τα ναρκωτικά"

Ενδεικτικοί της αποδοκιμασίας που έτυχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν και ορισμένοι από τους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κ.Τ.Ε,. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε χαρακτηριστικά : Βάσω Παπανδρέου «Δεν το ψηφίζω… Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε τον τζόγο για να έχει έσοδα το κράτος, αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και την πορνεία και τα ναρκωτικά»
Γιάννης Αμοιρίδης «Το νομοσχέδιο δεν είναι ηθικό. Θα επιφέρει πλήγμα στην ηθική της παράταξης»

Αντί απάντησης στους αυτόκλητους φύλακες της ηθικής (τα αντανακλαστικά των οποίων ενεργοποιούνται καθώς φαίνεται μόνο όταν βρίσκονται εκτός υπουργικού συμβουλίου) θα παραθέσω ένα κείμενο του Λευτέρη Παπαδόπουλου που δημοσιεύτηκε στα "Νέα" πριν τριάντα περίπου χρόνια.
Ο Τζόγος 

Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας μαζεύουν φωτογραφίες και κουπόνια από διάφορα γλυκίσματα για να πάρουν μέρος σε μια κλήρωση και να κερδίσουν μία μπάλα.

Τα παιδιά της σχολικής ηλικίας παίζουν "μονά-ζυγά", "στριφτό" με δεκάρικα και αγοράζουν το Δεκέμβρη ένα "Κρατικό Λαχείο", μήπως και κερδίσουν μερικά εκατομμύρια.

Τα παιδιά της εφηβικής ηλικίας παίζουν τάβλι με λεφτά, ξερή, πινάκλ και κουμ-καν με λεφτά κι'αγοράζουν πότε-πότε μερικά "Λαϊκά Λαχεία".

Οι νέοι παίζουν Προ-Πο, βάζουν στοιχήματα στα γήπεδα, παίζουν πόκα και αγοράζουν και "Εθνικό Λαχείο", μην τυχόν και "πιάσουν την καλή".

Οι ώριμοι πηγαίνουν στον Ιππόδρομο, ανεβαίνουν στο Καζίνο, παίζουν ρουλέτα και "σεμέν ντε φερ", και για να βοηθήσουν την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου αγοράζουν και μερικά ειδικά λαχεία.

Οι ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται τα βράδια σε μερικά κοσμικά εντευκτήρια (κοινώς Λέσχες) και δοκιμάζουν την τύχη τους παντοιοτρόπως.

Στην  Ελλάδα απαγορεύεται δια νόμου ο τζόγος. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου