Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


 Σε σημερινό άρθρο του "Βήματος" για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση διαβάζουμε τα εξής:

"Ο κ. Δημαράς έχει έναν λόγο υπέρ των αδύναμων στρωμάτων, χωρίς ακρότητες. Γίνεται εύκολα αποδεκτός από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, χωρίς να αισθάνονται ότι προδίδουν τον χώρο τους. Το ερώτημα που τίθεται από στελέχη του ΠαΣοΚ αν εκτός από αγαπητός είναι και κατάλληλος για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, ενός περίπλοκου και απαιτητικού θεσμού όπως περιγράφεται στον «Καλλικράτη», δεν φαίνεται να απασχολεί τους πολίτες. Το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι ακρι βώς θα συμβεί μετά τις εκλογές και απλώς επέλεξαν έναν, κατά τη γνώμη τους, ανώδυνο τρόπο για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση."

 Όσο οι Έλληνες ψηφοφόροι βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια ευκαιρία να εκφράσουν την επιδοκιμασία ή τη δυσαρέσκεια τους προς την εκάστοτε κυβέρνηση, τόσο το όνειρο μια ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης θα παραμένει απατηλό.
Εκτός κι'αν υπάρχουν αφελείς που περιμένουν την κυβέρνηση να εμπιστευτεί αρμοδιότητες και πόρους ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε ήρωες τοπικών καφενείων και πανελίστες του Αυτιά, προκειμένου οι τελευταίοι να κάνουν χαϊλίκια και να πουλάνε αντιμνημονιακή μούρη στους παραλίες που τους εξέλεξαν. 
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου