Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τεμαχίζοντας τον Νικήτα


 Θα ήθελα να προτείνω σε όσους είναι δημότες Αθηνών και πρόκειται να πάνε την Κυριακή στις κάλπες για να επιλέξουν δήμαρχο, πριν το κάνουν να διαβάσουν αυτή την απίστευτη συνέντευξη που έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν ένα περίπου μήνα στην "Ελευθεροτυπία".
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και με μια αλαζονεία που σοκάρει, ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος της πολύπαθης πρωτεύουσας ουσιαστικά προκαλεί τους δημότες του να τον "μαυρίσουν".
Ένα χαρακτηρηστικό απόσπασμα της ...Νικητιάδας:

Λέγεται ότι συχνά κάνετε αντιφατικές δηλώσεις ή ότι, αφού έχετε πει κάτι, μετά το διαψεύδετε και λέτε κάτι άλλο.
«Τι λέτε; Βρείτε μου μια περίπτωση».

Στην Κύπρου και Πατησίων η κατασκευή γκαράζ σταμάτησε με δικαστική απόφαση, αλλά τα δέντρα είχαν ήδη κοπεί. Στην αρχή είπατε ότι κόψατε δύο δέντρα, μετά είπατε 15 και, τέλος, ότι τα πήρατε για να τα μεταφυτέψετε.
«Δεν είπα ποτέ τον αριθμό δύο εγώ».

Μα έχουν καταγραφεί αυτά.
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν βρει μια καλή λέξη να πουν για μένα. Τους αγνοώ παντελώς».

Έχετε πει ότι μια πόλη χωρίς τους ενεργούς πολίτες της είναι νεκρή. Κατόπιν χαρακτηρίσατε «περιφερόμενο θίασο» όσους αντιδρούν. Μεταξύ αυτών και τον Μανώλη Γλέζο.
«Με συγχωρείτε, αλλά εγώ μιλάω για τους κατοίκους της πόλης μου, δεν μιλάω για κατοίκους άλλων πόλεων. Αυτοί που φωνασκούν είναι από το Μαρούσι ή την Κηφισιά ή από οπουδήποτε».

Ακόμη κι έτσι να είναι. Οι κάτοικοι άλλων δήμων δεν δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συμβαίνει δίπλα τους; Αυτό δεν εννοούμε ενεργοί πολίτες;
«Να είναι ενεργοί πολίτες στους δήμους τους».

Όπως λέει και ένα αμερικάνικο γνωμικό, "οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, απλώς πέφτουν οι μάσκες". Δεν χρειάστηκε παρά μια θαραλέα δημοσιογράφος για να αποκαλύψει ο φαινομενικά μειλίχιος και επικοινωνιακός Κακλαμάνης το αληθινό του πρόσωπο: απύθυμενη έπαρση και πλήρης περιφρόνηση (στα όρια του φασισμού) κάθε αντίθετης άποψης.

Οι πολίτες της Αττικής απέδειξαν πριν μερικές μέρες ότι γελωτοποιοί των καναλιών τύπου Ψωμιάδη δεν ευδοκιμούν εκλογικά στα μέρη μας (βλέπε Δημαράς). Ήρθε η ώρα των Αθηναίων να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και να στείλουν τον κύρ-Νικήτα στο σπίτι του.

1 σχόλιο: