Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Άλογα, μουλάρια και παπαγαλάκια


Όλοι όσοι θεωρούν τον εαυτό τους φίλαθλο του μπάσκετ και αγαπούν το άθλημα, οφείλουν να διαβάσουν το εξαιρετικό άρθρο του Τάσου Μαγουλά που γράφτηκε με αφορμή το ματς-διαφήμιση Αργεντινή-Βραζιλία για τη φάση των 16 του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο συντάκτης του Contra.gr είναι μία από τις ελάχιστες φωνές αντίστασης στη δικτατορία του Βασιλακόπουλου και των παπαγάλων του και δε διστάζει να πει δυσάρεστες αλήθειες, τις οποίες κουκουλώνουν χρόνια τώρα οι διάφοροι Συριγοπαπαδογιάννηδες.

Money quote:
Στην Ελλάδα το μπάσκετ πέρασε από το να είναι …για τον κόσμο, στο να εκπροσωπεί τους προπονητές. Οι ήρωες δεν φοράνε πια σορτσάκια αλλά σταυρωτά κοστούμια με τέσσερα κουμπιά. Κι επειδή οι καλοί προπονητές συνήθως υπήρξαν άθλιοι παίκτες, βγαίνουν όλα τα κόμπλεξ. Με ατάκες όπως weak side, heads out, pop out, defensive rotation, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το μπάσκετ είναι πολύ σύνθετο για να το καταλάβει ο καθένας. Σας αρέσουν οι …μάντολες;

Μια πραγματική ανάσα οξυγόνου μέσα στον  ορυμαγδό των wannabe Ομπράντοβιτς που έχουν πλημμυρίσει τις σελίδες και τα ερτζιανά αυτής της χώρας, ξεχνώντας τον λόγο για τον οποίο αγάπησαν εξαρχής αυτό το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου